עיטור יקיר/ת העיר רחובות מוענק לתושבים ותושבות שעיקר פעילותם הציבורית הייתה בעיר, שתרומתם לעיר רחובות הייתה ממושכת, ואשר הקרינו והשפיעו על העיר בתחומי החינוך, תרבות וספורט, ספרות ואמנות, מורשת ישראל, מדע, מחקר ורפואה, כלכלה, קהילה וחברה. לאחר מספר שנים של הפסקה בהענקת התואר, חודשה המסורת בהתאם להצעתו של חבר המועצה גיא צור.
מתוך 52 המועמדים, מצאה הועדה כי 12 מהם ראויים לקבלת אות יקיר העיר, בהסתמך על הנוהל; חברי הוועדה ציינו כי כל 52 המועמדים הם אנשים ראויים שתורמים מזמנם, ממרצם ומכישרונם למען הקהילה וביקשו לשלוח מכתבי הערכה לכל אחת ואחד מהם.
סיפוריהם של יקירי ויקירות העיר:
חזי אביבי
עיטור יקיר רחובות מוענק לחזי בזכות תרומה יוצאת דופן לקידום העיר רחובות. בשנת 2003 יזם והנהיג את הקמת גן רינה סמילנסקי, לצמחי התנ"ך והמושבה רחובות. מאז, ובמשך כ-20 שנה הוא מנהיג קבוצת מתנדבים שביחד מפתחים את הגן, מתחזקים אותו ומדריכים אלפי תלמידים בשבילי הגן. תרומתו זו יוצאת דופן, מתמשכת, רבת משמעות ותרמה לקידום איכות החיים בעיר, מערכת החינוך, שימור המורשת.
למרות גילו המתקדם - 86 – מעניק אביבי דוגמא והשראה לכל הסובבים אותו והכל בענווה, במאור פנים ובאמונה עמוקה בשליחות.
צבי אבן בר
עיטור יקיר רחובות מוענק לצבי אבן בר בזכות היותו גשר של אופטימיות, תקווה ונתינה בין עבר ועתיד.
סיפורו של אבן בר הוא סיפור של שואה, תקומה, מאבק, התבססות ונתינה אין סופית למען מדינת ישראל במשך עשרות בשנים. תרומתו הייחודית לפיתוח מערכת החינוך בעיר באה לידי ביטוי בשורה של נושאים שסייעו רבות לעיצוב מערכת החינוך המקומית והפיכתה למערכת חינוך מובילה ועטורת הישגים.
אבן בר עבר את זוועת השואה דרך עליה כמעפיל באוניית אקסודוס, גירוש חזרה, ועליה לארץ ישראל. חלקו בהתבססות המדינה, תרומתו והתגייסותו למערכת החינוך, ועם פרישתו לגמלאות הפך את ההתנדבות לעיסוקו המרכזי מתוך אהבה בלתי נדלית למדינה בכלל ולעיר רחובות בפרט.
אסתר אברהם
אות יקירת העיר רחובות מוענק לאסתר אברהם בזכות תרומה ייחודית וארוכת שנים למען אנשים עם מוגבלות.
למרות היותה מוגבלת ראיה והליכה הקדישה אסתר, את זמנה ומירצה לטובת קידום ושיפור איכות חייהם וזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות במגוון תחומים: הסברה, קידום נגישות פיזית בעיר, קידום נגישות השירות, סיוע במיצוי זכויות ומתן מידע לאנשים עם מוגבלויות, קידום הנגשת אירועי תרבות ועוד...
פעולתה בעיר רחובות זכתה להד ארצי וביוזמתה הוקמה קבוצת פעילים ארצית בכדי לייצור שיתופי פעולה לקידום הנגישות, זכויות והחקיקה של בעלי מוגבלויות בארץ ישראל.
חנה אלקיים
אות יקיר העיר מוענק לגב חנה אלקיים על תרומתה ופועלה הייחודי באיתור צרכים וייזום יוזמות התנדבויות למען הקהילה תוך כדי גיוס משאבים ותרומות כספיות, ארגון מערך מתנדבים ומתנדבות רבים לביצוע ותרומה למשפחות נזקקות, ארוחות לקשישים עריריים ובודדים, חד הוריות, חולים במחלות קשות, עולים חדשים ועוד פעילויות רחבות היקף.
ראוי לציון הוא פועלה במתנ"ס תקוותנו בו הקימה בהתנדבות מערך חוגים ופעילות במגוון נושאים לאוכלוסיות נזקקות ואוכלוסיית הגיל השלישי.
דני בר מעוז
אות יקיר העיר רחובות מוענק לסופר ולהיסטוריון ד”ר דני בר מעוז על מפעל חיים, הנצחת ההיסטוריה של העיר רחובות תוך מתן דגש למורשת, ולתרומתה של יהדות תימן לפיתוח העיר.
דני שנולד ברחובות בשכונת שעריים, יחד עם המדינה, שירת בחיל המודיעין במשך שנים ארוכות ועם שחרורו החל לעסוק במחקר היסטורי ופרסם 14 ספרים ש-8 מהם עוסקים ברחובות ואנשיה ו-2 נוספים מייחדים פרקים לשכונותיה.
מחקריו אלו תרמו רבות לקידום המורשת וההיסטוריה הייחודית של העיר רחובות, למסלולי סיורים בעיר בעקבות המייסדים בכל השכונות, אירועי תרבות ועוד. דני משמש כתובת לתלמידים, לסטודנטים במחקר ולאנשים מהשורה הנזקקים לידע בהיסטוריה המקומית. בפעילות זו הטביע חותם לחינוך הדורות הבאים ולביסוס מורשתה ההיסטורית של העיר.
חיליק כרמלי
אות יקיר העיר רחובות מוענק לחיליק כרמלי על היותו יוזם ומייסד של תרבות המחול העממי ברחובות ולתרומה המשמעותית ורבת השנים לתרבות המחול הישראלי במדינת ישראל.
חיליק בן ה-84 הגיע לרחובות בשנות ה-60 של המאה הקודמת כמדריך למחולות שאז למדו בכל בתי הספר בעיר. הקים ביוזמתו את להקות המחול העירוניות "הדרים" ו- "נעורים".
בנוסף, יסד בשנת 1984 את פסטיבל אביב למחול שנמשך עד עצם היום הזה. עם השנים הפך לאחד מעמודי התווך הבולטים והמובילים בפיתוח וקידום תרבות המחול העממי ברחובות ובמדינת ישראל.
חיליק המכונה "מר ריקודי עם" היה רקדן, אקורדיאוניסט, כירוגרף שחיבר עשרות ריקודים והיה חלוץ ופורץ דרך בתרבות ריקודי העם שסחפה וסוחפת עד היום, אלפי חובבי ריקודי עם ועד ועשרות אלפים ברחבי המדינה.
חנן עדני
אות יקיר העיר רחובות מוענק לחנן עדני בזכות תרומה ארוכת שנים לקידום הספורט ברחובות. במשך שנים רבות הייתה קבוצת הפועל מרמורק בקידמת הכדורגל הישראלי, וחנן עדני מזוהה איתה יותר מכל.
חננאל נולד בשכונה ב-1941 ומשנת 1972 קשר את גורלו בקבוצת הפועל מרמורק, שלראשונה בתולדות העיר עלתה לליגה הלאומית דאז- הליגה הבכירה.
במהלך עשרות שנים תרם את כל כולו למען הקבוצה הן בזמן והן בהשקעה מכספו. 40 שנה הוא ניהל את הקבוצה ולא בחל בעבודות זריעת דשא, כיסוח דשא, אפסנאי וכובס במהלך השנים הקים חננאל גם קבוצת כדורגל נשים.
אבנר פרליס
אות יקיר העיר רחובות מוענק לאבנר פרליס בן רחובות, חקלאי מבטן ומלידה שהגשים ומגשים מידי יום את אמירתו של משה סמילנסקי ציטוט: "אם חקלאות כאן מולדת כאן".
לאורך כל שנות חייו בלט כרוח החיה מאחורי מכבי רחובות ותרם תרומה משמעותית לספורט הרחובותי והכל בהתנדבות במקביל לפעילותו בספורט, כיהן בהתנדבות כמזכיר הועדה החקלאית, עמד בראש ארגון השומרים תרם וארגן סיוע ועזרה לתלמידים, שימש כחבר מועצת העיר כ-4 קדנציות. כיהן כיו"ר הוועד למען השוטר.
ייסד את המועדון הכלכלי, לקח חלק בפעילות קשרי החוץ של העירייה עם העיר היידלברג ופעל רבות למען שימור אתרי המורשת של העיר.
כרמליה קמחי
אות יקירת העיר מוענק לכרמליה קמחי על תרומה ייחודית וארוכת שנים להעצמה וקידום נשים בעיר רחובות.
כרמליה אשת חינוך, קיבלה על עצמה לפני כ – 18 שנים את תפקיד יו"ר סניף ויצו רחובות, אותו מילאה בעבר סבתה מיכל אייזנברג ומאז היא התמסרה וממשיכה דורות ארוכים של עשייה חברתית, מסורת רבת דורות של עשייה חברתית למען נשים, בבית החם לנערות, כשותפה בפורום נשים, ובתרומה מכספה למלגות לסטודנטיות למסגרת תוכנית פרויקט הזדמנות שניה של פורום הנשים בעיר רחובות.
כאלמנת צה"ל בפעילותה זו, היא מהווה השראה לנשים רבות.
כרמית רפפורט
אות יקיר העיר מוענק לכרמית רפפורט בזכות תרומתה ארוכת השנים לשימור המורשת בעיר רחובות, ובעיקר שימור מה שהיה פעם סימלה של העיר- פרדס התפוזים ההיסטורי.
פעילות זו הגיעה לשיאה ביזום והקמת מוזיאון הפרדסנות, בחלקה היסטורית והפיכתו מפרדס עזוב ומוזנח למוזיאון שוקק חיים ומלא בשכיות חמדה היסטוריות המושך אליו תלמידים ומבקרים מכל רחבי הארץ, ומשמר את מורשתה של העיר במשך שנים ארוכות.
משה רישפון
אות יקיר העיר מוענק לד"ר משה רישפון על תרומה יחודית לחינוך מדעי לתלמידי ישראל בכלל ולתלמידי רחובות בפרט. כפיזיקאי יזם והוציא לפועל תוכניות לחינוך מדעי לתלמידים, כשגולת הכותרת היא הקמת גן המדע - מוזיאון המדע הראשון בעולם במכון ויצמן, בו ביקרו במהלך השנים עשרות אלפי תלמידים מכל רחבי הארץ.
בפעילותו רבת השנים לקידום החינוך המדעי גילה ד"ר רישפון יוזמה ויצירתיות והתמדה והפך את החינוך המדעי למפעל חיים. גם לאחר פרישתו לגמלאות הוא ממשיך לפעול ולעבוד בהתנדבות לטיפוח גן המדע.
חיים שרעבי
אות יקיר העיר מוענק לחיים שרעבי בזכות תרומה ייחודית למערכת החינוך בעיר. הן כמחנך, הן כמפקח והן בטיפוח אוכלוסיות חלשות, רווחה חינוכית, ומניעת נשירה.
חיים שרעבי שכל את בנו גיל שרעבי ז"ל באסון המסוקים ומאז מקדיש את זמנו לפעילות הנצחה, כגון קרן מילגות, מירוץ השישה וכיו"ר יד לבנים בעיר.
11.5.23 | יום ה' | 20:00